Zlatna Dob

Udruga za promicanje kvalitetnog i dostojanstvenog života osoba treće dobi

Zadaće Udruge u narednom razdoblju

Sada, kada je Udruga praktički započela realizaciju projekta Ivanić-Grad, pojavljuje se nekoliko zadaća koje Uprava Udruge zajedno s članstvom mora riješiti. Između ostalog to su:

  • Rad na prenošenju informacija o programu Udruge što većem broju naših sugrađana, a to uključuje neophodnost otvaranja prema sredstvima javnog priopćavanja, uz brojne nastupe na odgovarajućim mjestima gdje možemo okupiti veći broj ljudi. Posebnu pozornost ćemo posvetiti lokalnim samoupravama, a održavanje javnih nastupa oglasiti u što je moguće većem broju javnih glasila.
  • Aktivno se uključiti u pronalazak potencijalnih investitora. Jer, samostalan rad vlastitim financijskim sredstvima pretjerano iscrpljuje pojedince, pa prijeti opasnost da jedna beskrajno humana ideja, ideja budućnosti, radi financijske iscrpljenosti realizatora (ali i fizičke iscrpljenosti) zamre na neko vrijeme.
  • Pojačati aktivnosti na pronalaženju pogodnih parcela na kojima bi se gradili naši objekti, jer kada se o našoj ideji pročuje u širim krugovima, pritisak potencijalnih članova Udruge će sigurno biti velik.
  • Prikupljati sva znanja i vještine, koje su nam dostupne, a odnose se na kreativno, sretno i dostojanstveno življenje u trećoj životnoj dobi.
  • Obavijestiti što je moguće veći broj naših sugrađana o našem radu, jer za provođenje naših programa pojedinci trebaju biti visoko humane osobe i imati osvješten vlastiti duhovni život. Nažalost iskustvo nam pokazuje da duhovno škrte osobe nemaju razumijevanja za naš program.
  • Ostvariti uvjete za osnivanje većeg broja podružnica Udruge u raznim krajevima Republike Hrvatske, jer stvarne probleme u pojedinim sredinama je najbolje rješavati "u bazi".

Jedna od narednih zadaća, kojima ćemo u bliskoj budućnosti posvetiti osobitu pozornost, su i kontakti s predstavnicima vlasti u dijelu zdravstva i socijalne skrbi, jer u suradnji s njima možemo uvelike poboljšati kvalitetu usluga u našim objektima imajući u vidu da će u njima živjeti starija populacija.

Posebnu pozornost posvetit ćemo prikupljanju iskustava u radu sličnih udruga u svijetu kako ne bismo ponavljali pogrješke koje su u svom radu načinile slčne udruge. Nažalost na našim prostorima, prema našim sadašnjim saznanjima, ne postoji slična udruga čija bismo iskustva u svom radu mogli koristiti. Stoga ćemo morati biti hrabri, te predlagati i provoditi sasvim nova rješenja u radu.

Od članova Udruge očekujemo daljnje prijedloge za poboljšanje našeg daljnjeg rada, kao i ponude članova koji svojim radom mogu doprinijeti bržem i lakšem ostvarenju naših ciljeva.

Anketa

Kako bismo život u naselju Zlatna Dob učinili što kvalitetnijim, Vaši odgovori u ovoj anketi bit će nam od velike pomoći. Unaprijed hvala na suradnji!

form icIspunite anketu!
 
Anketu možete i isprintati i poslati nam je poštom.

 

Newsletter

Pročitajte naš prvi newsletter