Zlatna Dob

Udruga za promicanje kvalitetnog i dostojanstvenog života osoba treće dobi

Servis za starije osobe

Svako domaćinstvo u većim ili manjim vremenskim razmacima ima potrebu za angažmanom stručnjaka za popravak ili servis nekog dijela stana ili uređaja u njemu. Tada polazimo u potragu za majstorom-obrtnikom koji će nam otkloniti nastali kvar na instalaciji ili uređaju, a možda i načiniti neku adaptaciju u stanu. Raspitujemo se kod prijatelja i znanaca, a njihova iskustva su često porazna u tolikoj mjeri da očaj koji nam prenesu prijeđe na nas te da nas na neko vrijeme potpuno napusti želja za angažiranjem bilo kojeg majstora-obrtnika. Drugim riječima, iskustva koja imamo s raznim majstorima su toliko loša da u trenutku kada trebamo nešto načiniti u stanu unaprijed znamo da nas očekuje nevolja. Ukoliko su u pitanju pak osobe starije životne dobi sve navedene poteškoće se višestruko uvećavaju, jer majstori-obrtnici često kada osjete da imaju posla sa slabijim i manje zaštićenim osobama pokušavaju svoje poslove naplatiti astronomskim cijenama a da pri tome kvaliteta učinjenih radova ostaje upitna.

Udruga Zlatna Dob, uočavajući navedeni problem, odlučila je pomoći stanovnicima starije životne dobi organiziranjem poslovanja servisa za popravak manjih kvarova u domaćinstvu, za manje sanacije, kao izvođenje raznih adaptacija u stanu.

U tu svrhu Udruga će ustrojiti Servis, koji će formirati registar (članstvo) obrtnika i majstora koji će biti u stanju izvršiti manje popravke, manje sanacije i adaptacije u stanovima posebno starijih osoba, a koji su članovi udruge Zlatna Dob.

Posebnost Servisa je pružanje usluga građanstvu, posebno osobama starije životne dobi, na način da primatelji usluga (ali i davatelji) budu maksimalno zaštićeni od nekorektnih postupaka suprotne strane.

Ostale pojedinosti o radu Servisa objavit ćemo uskoro, jer su organizacijske pripreme oko početka rada Servisa u punom zamahu i očekivati je da će Servis proraditi u najkraćem mogućem vremenu.

Anketa

Kako bismo život u naselju Zlatna Dob učinili što kvalitetnijim, Vaši odgovori u ovoj anketi bit će nam od velike pomoći. Unaprijed hvala na suradnji!

form icIspunite anketu!
 
Anketu možete i isprintati i poslati nam je poštom.

 

Newsletter

Pročitajte naš prvi newsletter