Zlatna Dob

Udruga za promicanje kvalitetnog i dostojanstvenog života osoba treće dobi

Sadašnje aktivnosti Udruge

Udruga "Zlatna Dob" kupila je građevinsko zemljište veličine oko 19.000 m2 na užem području Grada Ivanić-Grada (udaljeno 1.000 metara od željezničke postaje, 1.000 metara od sjedišta gradskog Poglavarstva i oko 400 metara od lječilišta Naftalan) uz obalu rijeke Lonje.

Vizualizacija kompleksa


Za navedeno područje u skladu s urbanističkim planom napravljen je idejni projekt naselja za život osoba treće životne dobi sa svim sadržajima, koji se planiraju pridružiti predmetnom naselju. Trenutno je u izradi dokumentacija za ishođenje lokacijske dozvole.

Naselje se sastoji od tri objekta povezana u jednu cijelinu sa 180 stanova (veličine 35 i 45 m2). Stanovi sadrže mnoge detalje koji olakšavaju život teže pokretnih osoba; svi pristupi su bez arhitektonskih prepreka.

U naselju je predviđen i restoran u kojem će članovima Zlatne Dobi biti omogućena prehrana po vrlo povoljnim cijenama; naravno, uz uvjet da se obrok najavi ranije.

Stanovi, garažno mjesto i ostava su vlasništvo pojedinaca. Ostali uslužni prostori u naselju pripadaju Udruzi i služe zajedničkom druženju i provođenju raznih vjerskih, edukativnih, rekreacijskih, društvenih i ostalih aktivnosti, kao što su primjerice razna predavanja, aktivnosti tjelovježbe, druženja i sve ostale aktivnosti koje možete zamisliti i realizirati. Sudjelovanje u navedenim aktivnostima bit će maksimalno pristupačno svakom pojedincu, a ukoliko se pronađe netko tko bi vodio pojedine aktivnosti na dragovoljnoj osnovi, prostori će osim neizbježnih režijskih troškova biti praktički besplatni.

Centar za pomoć i njegu, formiran uz naselje, njegujući međusobnu solidarnost stanovnika, brinut će o svakoj osobi da dobije maksimalnu skrb u trenutku kada mu to bude potrebno, sve do samog kraja života. To znači da će svaki pojedinac živjeti onakav život kakav želi uz organizaciju zdravstvene i druge skrbi.

Vizualizacija kompleksa


Pojedini stanovi su vlasništvo svakog pojedinca i nakon njega vlasništvo prelazi na njegove zakonske nasljednike. Ukoliko netko nema nasljednika ili im stan ne želi ostaviti, isti može preuzeti Udruga, a za uzvrat Udruga će voditi potpunu skrb o pojedincu (prema najvišim moralnim i humanim standardima) do njegove smrti ili boravka u naselju "Zlatna Dob".

Organizaciju života u našem naselju u Ivanić-Gradu provodit će djelatnici naše tamošnje Podružnice i njezinih sekcija.

Svakako predlažemo da pročitate Kodeks za članove Udruge, koji možete pogledati na našim stranicama.

Ako imate osjećaj da nam se možete priključiti u našem programu i da možete s nama riješiti svoje životne probleme, onda svakako pročitajte naš Plan rada, koji Vam predstavljamo u tri inačice: duga, na osam stranica, kratka na dvije stranice i crtica, na manje od jedne stranice.

Za sva Vaša pitanja stojimo Vam na raspolaganju prema podatcima koje možete vidjeti u rubrici Kontakt.

Anketa

Kako bismo život u naselju Zlatna Dob učinili što kvalitetnijim, Vaši odgovori u ovoj anketi bit će nam od velike pomoći. Unaprijed hvala na suradnji!

form icIspunite anketu!
 
Anketu možete i isprintati i poslati nam je poštom.

 

Newsletter

Pročitajte naš prvi newsletter