Zlatna Dob

Udruga za promicanje kvalitetnog i dostojanstvenog života osoba treće dobi

O nama

Godine 2000. osnovana je nevladina neprofitna udruga pod imenom "Zlatna Dob", kojoj je osnovna zadaća "promicanje kvalitetnog i dostojanstvenog života osoba treće dobi” kako je to određeno člankom 2. Statuta naše Udruge. Ova relativno općenita definicija je namjerno korištena u ovom kontekstu, jer plan rada Zlatne Dobi je širok i obuhvaća sve aktivnosti koje doprinose boljem životu svojih članova.

Program rada obuhvaća prvenstveno, kako je to slikovito navedeno u materijalu "U treću dob, zajedno aktivni", najčešći problem osoba treće dobi, a to je ostvarenje kvalitetnog boravka, gdje neće nikome smetati, gdje mogu svojom aktivnošću pridonijeti svojoj unutarnjoj sreći, a ukoliko se nađu odgovarajući programi, osobe treće dobi mogu i priskrbiti sebi i po koju kunu (nešto novca).

U svrhu spoznaje stvarnih potreba članova Udruge svaki novi član ispunjava upitnik-anketni list, iz kojeg se mogu ustanoviti stvarne potrebe, interesi, sklonosti, hobiji, mogućnosti i dr. svakog pojedinog člana Udruge.

Ukoliko se ukaže potreba, članovi se mogu opredijeliti za rad u više sekcija ili odsjeka ovisno o osobnim željama, mogućnostima i potrebama, a preko kojih se lakše i neposredno može provoditi program rada.

Kada dođemo do određenog broja interesenata - članova Udruge, koji su zainteresirani za gradnju smještajnog objekta, Udruga će provesti sve potrebne aktivnosti, koje može, u okviru pozitivnih zakonskih propisa, kako bi se došlo do realizacije izgradnje, jednog ili više objekata sa svim potrebnim pratećim sadržajima.

Tijela Udruge će pri tome usmjeravati odlukama, savjetima i preporukama izgradnju objekta (ili objekata), koji se gradi isključivo za njezine članove.

Po završetku izgradnje objekta ili objekata, i useljenja u njih, Udruga će inicirati razne programe-aktivnosti, kako ne bi novoizgrađeni objekti postali samo čekaonice smrti, kako je to sada čest slučaj u mirovnim domovima u koje odlaze vremešni ljudi, nego to treba postati mjesto gdje se rado boravi i proživljava sretne trenutke svog života.

Paralelno s rješavanjem životnih i drugih problema svojih članova, Udruga će voditi posebnu brigu o kontaktima sa svim relevantnim čimbenicima, kao što su javnost, državni organi, razne druge udruge i organizacije sličnih interesa u Domovini i inozemstvu i drugim, kako bismo raspolagali sa što više informacija o načinima rješavanja problema radi kojeg smo i osnovani.

Temeljem prikupljenih saznanja poduzimat će razne aktivnosti u svrhu svoga što kvalitetnijeg djelovanja. Stalno ćemo voditi brigu o obavještavanju javnosti, o problemima osoba treće dobi, kako bi i najširi slojevi građana saznali kako žive osobe treće dobi i što ih očekuje kroz određeni broj godina.

Posebna nam je želja da se u Udrugu učlanjuju osobe koje su čvrsto odlučile treću životnu dob provesti aktivno. Jer, osobe koje su digle ruke od sebe i prepustile se samo sudbini i čekanju smrti bolje će se osjećati u klasičnim mirovnim domovima.

Anketa

Kako bismo život u naselju Zlatna Dob učinili što kvalitetnijim, Vaši odgovori u ovoj anketi bit će nam od velike pomoći. Unaprijed hvala na suradnji!

form icIspunite anketu!
 
Anketu možete i isprintati i poslati nam je poštom.

 

Newsletter

Pročitajte naš prvi newsletter